domenica 16 dicembre 2007

Torino

Reissun viimeiset vieraat oli Maria ja Ignacio, jotka tulivat torstaina Genovaan kyläilemään. Perjantain meni Genovaa kierrellessä ja lauantaina lähdettiin Torinoon tutustumaan. Matkalla näkyi jopa parissa kohtaa lunta maassa, mutta Torinossa asti ei ollut, vaikka kylmä (+2) olikin. Ehkä kuolen kun palaan Suomeen....

Torino oli enemmänkin Ranskalainen kaupunki kuin Italialainen. Kadut oli leveitä ja Torinossa oli paljon katettuja kaarikäytäviä, eikä yhtä ainuttakaan Vespaa näkynyt. Kauppojakin oli vaikka kuinka, mutta kauheasti ei niissä kerennyt pyörimään. Parempi vain kun rahaa on taas joulun alla mennyt ihan mukavasti.

Nähtävää Torinossa oli Jeesuksen käärinliina. Tai väitetty sellainen, liinan tarinaan mahtui joukko kaikennäköisiä DaVinci-koodi tyylisiä mysteereitä ja seikkailuja ympäri Eurooppaa. Varsinainen liina oli arkun sisällä joten sitä ei nähnyt mutta kopio siitä oli esillä.

Hauskin nähtävyys oli Mole Antoniella, joka on Italian 2 sentin kolikon kääntöpuolella. Vanha synagoga, joka on nykyään elokuvamuseo ja näköalatorni. Rakennuksen keskellä nousi näköalahissi, jonka ympärillä ei ollut lainkaan hissikuilua vaan roikkui ikään kuin tyhjässä eli ei niin mukava paikka korkeanpaikankammoisille. Onneksi kyyti oli kuitenkin minuutissa ohi, ja ylhäältä terassilta pääsi katselemaan kaupunkia. Kaukana jopa näkyi Alppien huiput. Itse elokuvamuseo oli hauska paikka. Ei perinteinen museo, jossa vaan katsellaan ja kaikki koskeminen on kiellettyä. Täällä pääsi katselemaan itseänsä Matrixissa, pyöräilemään ET:n kanssa kuutamoon jne :)

Tämä viikonloppu on ilmeisesti ollut Italiassa talven kylmin. Etelä-Italiassa on satanut lunta ja Genovassakin päästiin jo alle 5 asteen. Sääennusteet lupailivat että ensi yönä Genovassakin tupruttelisi lunta... Tosin heti perään oli ennustettu vesisadetta, joten ei välttämättä kestä aamuun asti. Saas nähdä :)

Nessun commento: