giovedì 17 gennaio 2008

Un giorno buono - hyvä päivä

Tänään oli hyvä päivä. Aurinko paistoi aamusta asti, mutta se oli sanomattakin selvää sillä tänään oli Ikea päivä ja Ikea päivät on tähän mennessä olleet aina poikkeuksellisen lämpimiä. Kesällä kantamusten kanssa auringon paahde ei aina oikein naurattanut mutta tänään ei kantamuksia ollut paljoa. Mukaan tarttui vain pöytälamppu (lennätin joku kerta pöytälampun kivilattiaan eikä tykännyt hyvää...), jota lähdin hakemaan, ja toki näkkileipää. Ainoa mikä pilasi vaikutelman kevätpäivästä oli se että missään ei ollut sulavaa lunta. Jos on kevät täytyy olla myös vesipuroja jossain.

Tänään oli hyvä päivä myös siksi että eilen oli ensimmäinen tentti ja se meni läpi. Aika paljon proffa auttoi siinä tentin aikana, mutta ehkä asiaa auttoi että proffa muisti että olin istunut luennoilla ja että halusin yrittää tehdä tentin italiaksi. Joka tapauksessa tentin jälkeen oli melkosen helpottunut olo. Teki myös ihan hyvää päästä illalla hieman uloskin kun on tullut melkoista erakko elämää vietettyä täällä muutama päivä. Jenni on ollut reissussa ja ulkona käynti on ollut aika vähäistä kouluhommien takia joten illallinen porukalla pitkän kaavan kautta Pinon trattoriassa oli mannaa hermoille. Oli juurikin sellanen ilta, joita tulee varmasti ikävä kun täältä lähtee.

Toivottavasti myös huomenna on hyvä päivä. Huomenna otan suunnan kohti Roomaa aikaisin aamulla ja jos junat kulkee suunnitelmien mukaan olen perillä puolenpäivän aikoihin. Roomasta matka jatkuu lauantaina Napoliin, jossa ajattelin pyörähtää parin tunnin ajan jätteitä haistelemassa ja mennä illaksi Salernoon. Sunnuntaina tai maanantain on tiedossa päiväretki Pompeijiin ja tiistaina matka jatkuu vanhaan kotikaupunkiin Perugiaan. Jos Camorra ei ryöstä tai Vesuvius purkaudu niin keskiviikkona ollaan taas kotona Genovassa ja torstaina on taas vuorossa seuraava tentti...

Nessun commento: