giovedì 4 ottobre 2007

La spiaggia - ranta

Rannat Genovassa ei ole parhaita mahdollisia: kivikkoisia tai kallioita. Mutta näin suomalaisesta näkökulmasta ranta on aina ranta, varsinkin kun se on al mare. Viikonloppuisin ollaan lähdetty junalla kauemas rannalle, ja rannat lähikylissä onkin ihan mukavia. Jostain syystä kaikki yrittävät väittää täällä että kunnon hiekkarantaa ei löydy Genovan läheltä, mutta pari viikkoa sitten löysimme kohtuu läheltä rannan joka oli juurikin niin hienoa hiekkaa ku rannan kuulukin olla.
Paikalliset käyvät Genovassa rannalla Nervissä, joka on n.puoli tuntia keskustassa. Auringon ottoon paikka ei ole kovinkaan ideaali sillä siellä on pelkkää kalliota, mutta en oo eläessäni nähny niin kirkasta vettä kuin mitä siellä oli. Vaikka ui kuinka syvällä näki ihan selväsi pohjassa uiskentelevat pikkukalat.
Omaksi suosikkirannaksi muotoutui kuitenkin yleinen ranta, joka oli 10 minuutin bussimatkan päässä keskustassa. Ranta oli kivikkoinen ja uimaan meneminen oli hankalaa, mutta rannalta saimme uuden kaverin. Makoilimme rauhassa rannalla ja kummallinen yliruskee bodaripappa aina vilkuili meitä välillä. Hetken päästä kyseinen pappa tuli italiaks kysymään yheltä saksalaiselta pojalta että mistä ollaan kotosin, ja vastas totta kai että saksasta. Sen jälkeen pappa osotti mua ja Lauraa ja kysy että ollaanko mekin myös, johonka saksalainen poika vastas että ei, me ollaan suomesta. Sen jälkeen pappa sano meille hyvin selkeällä suomen kielellä "minä ymmärrän teitä". Kyseinen herrasmies on ollut naimisissa suomalaisen naisen kanssa jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan, ja puhu aivan tolkuttoman hvyää suomea siihen nähden ettei ilmeisesti missään vaiheessa ollut asunut pitkään suomessa. Tämän jälkeen oli aina pakko mennä juurikin tuolle rannalle juttelemaan mukavia suomalais-italialaisen sedän kanssa :)

Nessun commento: