lunedì 5 novembre 2007

Cinque Terre - Viisi maata

Viikonloppuna lähdettiin reippailemaan Cinque Terren kansallispuistoon. Paikka on saanut nimensä viidestä pienestä kalastajakylästä, jotka on lähekkäin toisiaan.
Matka alkoi ensimmäisestä kylästä, jonne mentiin junalla. Maan tasalta kivuttiin vuoren päälle ja koska oli aurinkoinen päivä niin pelkällä t-paidallakin pukkasi ihan hirveä hiki. Mutta maisemat ylhäältä oli mahtavat. Ensimmäinen polku kulki pääasiassa vuoren yläpäässä, tiet oli kapeita ja useimmissa kohdissa ei ollut kaidetta ollenkaan kuten kuvassa ja pudotukset aika huimia. Ei kauheasti tehnyt mieli katsella alas.
Toinen väli oli melko samanlainen kuin ensimmäinen, meren rannalta kiivettiin huipulle ja sieltä kallion reunoja pitkin kolmanteen kylään. Oltiin sen verran myöhässä liikenteessä että tällä välillä aurinko kerkesi laskemaan, joten piti kiirehtiä että ehti vielä hämärän aikaan pois jyrkänteiltä. Harmi sinänsä sillä auringon laskua olisi voinut pysähtyä pidemmäksikin ajaksi katselemaan. Alakuvassa näkyy kolmas kylä.
Kaksi viimeistä väliä taivallettiin pimeässä, mutta näillä väleillä oli jo kohtuullisen normaalia tietä, jossa oli koko matkalta kaide. Maisemia ei näkynyt paljoa, mutta tähdet näkyi hyvin ja meren pauhe kuului. Jälleen kerran olisi voinut jäädä pidemmäksi ajaksi matkan varrelle, mutta alkoi tulla kylmä ku vaatteet oli hiestä märät ja aurinko ei enää lämmittänyt. Kolmen ja puolen tunnin taivalluksen jälkeen päästiin viimeiseen kylään josta tultiin junalla takaisin Genovaan ja loppumatkasta pääsi vielä kapuamaan pikkurappuset kotiin.. :)

Nessun commento: